În primul rând, in lipsa unui stativ in forma de T sau a unei schele de lumini ar trebui să menționăm și varianta amplasării luminilor direct pe podea, însă în cazul în care acestea nu sunt orientate în sus, cu scopul de a ilumina peretele și a obține acel efect de iluminat arhitectural, amplasarea luminilor sau a jocurilor de lumini direct pe podea reduce foarte mult efectul lor, datorită faptului că lumina va fi obturată de public și de persoanele care ocupă ringul de dans.
Recomandarea noastră în acest sens este să optați tot timpul pentru amplasarea luminilor pe un stativ sau schelă, iar în cazul în care nu dispuneți de așa ceva, puteți să încercați sa le prindeți de stativele boxelor, sau de boxe. Ideea este ca lumina să bată dintr-un punct înalt spre centru.
Ca răspuns la întrebarea din titlu, părerea noastră este destul a simplă și anume, ambele! Secretul constă în a ști când și ce să folosești și cum să le amplasezi. Este destul de evident că o schelă profesională arată bine și goală, neechipată, darămite cu lumini amplasate pe ea, lasere, blindere sau alte accesorii. Efectul vizual al unei schele de lumini este mult superior celui oferit de stativele clasice în formă de ”T”-uri și fiecare DJ ar trebui să aibă în dotare așa ceva pentru a așeza luminile pe ea.
Însă ce facem în situaţia în care sala unde se desfășoară evenimentul este destul de mică, sau tavanul nu permite prea mult înălțarea unei schele? Putem să apelăm cu încredere la stativele de lumini în formă de T-uri. Acestea pot fi mutate și amplasate cu o mai mare ușurință și pot reprezenta un avantaj atunci când spațiul de care dispunem este limitat. Însă într-o sala de mari dimensiuni, care permite desfășurare, stativele T vor arăta puțin mai ciudat având în vedere ca nu vor reuși să umple tot spațiul din zona DJ-ului.
Ne gasiti si pe Facebook sau Instagram!
Comments are closed