Maestrul de ceremonii din zilele noastre, sau MC-ul modern are cumva rădăcini de bază încă din trecut, când acesta avea o cu totul altă denumire și anume aceea de staroste.  Starostele era persoana care vorbea, ținea discursuri sau rostea poezii adaptate atât acasă la mire și la mireasă cât și la biserică, sau la petrecere. Acesta trebuia să știe toate obiceiurile zonei și să se asigure că toate sunt îndeplinite, cunoștea persoanele de la nunta, cunoaștea zona și se ocupa de bunul mers al nunții.

În timp însă, nunțile dar mai ales petrecerile de nuntă au evoluat și s-au modernizat considerabil, iar încetul cu încetul, tot mai puțină lume își dorea să mai păstreze acele vechi obiceiuri, cu diferitele zicale sau strigături rostite la casa părintească, acestea fiind înlocuite de obiceiuri mai moderne.

Datorită acestui proces de evoluție, starostele a fost nevoit să se adapteze la nou și așa  a apărut Maestrul de Ceremonii sau MC-ul, după cum puteți găsi prescutările. MC-ul modern are aproximativ aceleași atribuții, doar că urmează niște reguli mai moderne. El se ocupă de atmosfera de la nuntă, introduce mirii, anunță primul dans, face mulțumirile, anunță tortul, etc.

În multe  cazuri, în schimb, maestrul de ceremonii nu este doar atât, ci își întinde domeniul pe o mai largă varietate de servicii pe care le propune mirilor, fapt ce deja intră în sfera ”Event Planner”-ului. Cei care își asumă și rolul de event-planner1 au o activitate mult mai intensă, ei fiind cei care sunt alături de miri în fiecare decizie, ajutând la alegerea DJ-ului, a sălii de evenimente, a meniului, foto/video, etc. Pe lângă asta, ține legătura cu majoritatea furnizorilor și persoanele implicate în bunul mers al nunții, chiar și în ziua marelui eveniment.

Întreagă activitate pe care o preiau aceștia este destul de solicitantă și necesită multă atenție la detalii, dar mai ales multă rabdare. Ei reprezintă un real ajutor pentru tinerii căsătoriți prin prisma faptului că preiau responsabilitatea în ziua nunții, oferindu-le acestora mai multă libertate.

Totuși, un lucru la care trebuie să fim atenți sunt și onorariile percepute de aceștia care nu sunt deloc de neglijat și care te pot face în multe cazuri să te întrebi dacă merită sau nu acest efort financiar. Iar răspunsul este unul simplu și subiectiv în același timp. Dacă mirii sunt persoane organizate și consideră că pot să facă față acestui stres suplimentar, pot cu ușurință să se ocupe chiar ei de bunul mers al nunții, sau în cazul în care mirii au persoane apropiate, rudenii, frați sau surori care doresc să-i ajute pe partea asta, pot la rândul lor să facă față cu brio acestei sarcini.

În cazul contrar, când nimeni nu dorește să își asume responsabilitatea pentru organizarea evenimentului, ar fi bine ca mirii să se îndrepte către un maestru de ceremonii, sau mai bine către un Event Planner.

Un Event-Planner are experiența organizării acestor evenimente, cunoaște mai multe persoane, furnizori și prestatori de servicii și poate cu mai multă ușurință să ofere sprijin mirilor. Aceștia nu vor lua cuvântul în timpul nunții pentru a adresa mulțumiri sau orice fel de intervenții, ci vor lăsa aceste momente în seama DJ-ului, la fel un om cu experiență în domeniu.

Recomandarea CCSound privind alegerea unui maestru de ceremonii la nunta dvs. este cumva sugerată mai sus printre rânduri, dar dacă ar fi să sintetizăm totul, vă recomandăm să optați pentru un Event-Planner la nunta dvs. Vă veți simți mult mai în siguranță și mai eliberați de stres, iar acest lucru contează pentru a profita la maximum de această zi.

 

*Event-Planner – persoană care se ocupă de planificarea în detaliu a evenimentului dvs.


Ne puteti gasi pe Facebook si Instagram!

un microfon fotografiat de aproape

Categories:

Comments are closed