consola DJ si pupitru

Cu toții avem diferite curiozități în ceea ce privește activitatea DJ-ului, sau ce face DJ-ul la evenimentul tau? E necesar să apese pe toate, sau să rotească de toate butoanele? Ei bine, da. Chiar dacă pentru evenimentul tău, nu se pretează mixaje specifice unui club, melodiile trebuie armonizate într-o manieră plăcută auzului.

În primul rând trebuie să menționăm faptul că DJ-ul este motorul petrecerii dvs. De el depinde reușita petrecerii, fie că e vorba de aniversare, majorat sau chiar nuntă. Pe lângă abilitățile tehnice și cunoștințele muzicale  pe care trebuie să le aibă, acesta trebuie să demonstreze și anumite capacități de leadership, deoarece trebuie să știe și să fie capabil să înțeleagă publicul și să ii antreneze în distracție, să îi atragă de la mese pe ringul de dans și să îi țină acolo până dimineață.

Pe lângă asta, în lipsa unul MC, el trebuie să îndeplinească fără emoții și partea aceasta, interacționând cu publicul și dezvoltând o anumită cultură în acest sens. Intervențiile trebuie să fie gândite cu atenție și calculate astfel încât publicul să rezoneze cu ele și să fie receptiv la mesajele lui. Menționam mai sus că nu trebuie să aibă emoții deoarece acestea se simt în glas, iar publicul simte și mai bine asta. Spre exemplu un simplu ”Haideți să-i aplaudăm”, referindu-se la sărbătoriți,  spus într-o manieră timidă nu v-a face ca toate palmele să aplaude la unison, însă o voce mai caldă, dar în același timp hotărâtă, ca și cum știe ce face, cu siguranță nu va trece neobservată.

Revenind la butoane și luminițele de pe pupitrul DJ-ului, cele care de multe ori fascinează și adulții dar mai ales copii, putem spune că utilizarea lor este necesară și are logică. Cu ajutorul lor, DJ-ul efectuează anumite reglaje fine în ceea ce privește sunetul ce iese din boxe. Fie că ajustează înaltele, mediile sau bașii, fie că adaugă efecte sau filtre, sau poate doar potrivește piesa următoare, toate sunt responsabile pentru sunetul ce se aude din boxe. DJ-ul folosește căștile pentru a asculta piesa următoare și a găsi momentul perfect când să intre urmând același BPM, fapt ce face trecerea între piese lină spre insesizabilă.

DJ-ul la evenimentul tau are aceste calitățile menționate mai sus, urmate și de o cultură muzicală și anumite principii şi valori. Spre exemplu, nu vom avea niciodată un playlist strict de urmat înainte de o petrece, decât dacă se cere în mod expres, însă noi considerăm că un DJ trebuie să fie artist și să improvizeze în funcție de momentul în care se află. Nu vom schimba genul doar pentru că așa e făcut playlist-ul dacă nu este cazul, iar publicul nu simte nevoia asta.

Feedback-ul pe care îl primim de la public este foarte important pentru noi și ne dă putere și curaj să mergem mai departe.

Ne găsiți pe Facebook si Instagram!

pupitru DJ la eveniment cu player, mixer si laptop in clulb si cu lumini

Categories:

Comments are closed