mire si mireasa dansand cu gheata carbonica

Am putea începe prin a privi puțin în detaliu și a ne da seama ce este de fapt gheața carbonică. Ei bine, gheața carbonică nu este altceva decât dioxid de carbon solid. Producția ei nu este un proces complicat, totul începe de la dioxidul de carbon care este pulverizat într-o cameră de expansiune printr-o valvă criogenică, la o temperatură foarte scăzută. Altfel, gazul pulverizat în proporție de 45% – 50% îngheață pe loc transformându-se în zăpadă carbonică.

Efectul pe care îl cunoaștem cu toții și care ne fascinează este exact opusul procesului descris mai sus, când zăpada/ gheața este adusă la temperaturi mai ridicate, însemnând -56 de grade Celsius. În zilele noastre a ajuns să fie nelipsită de la evenimente sau de la nunți, unde este îndeosebi folosită pentru dansul mirilor, datorită efectului produs care trebuie să recunoaștem că este impresionant. Ce este important de menționat este faptul  că, gheața carbonică nu este toxică deloc, ceea ce înseamnă că nu reprezintă un pericol pentru invitați sau pentru copiii acestora.

Revenind, iată câteva aplicații pentru evenimentul tău, folosind gheață carbonică. În primul rând, utilizarea ei pentru dansul mirilor. Această practică este deja destul de celebră și nelipsită de la nunți în această perioadă. Trebuie să ții totuși cont de faptul că prea mult fum, în momentul dansului, poate acoperi mai mult decât e nevoie, chiar dacă va sta jos, iar în multe cazuri efectul spectaculos oferit de gheața carbonică a fost mai mult un paravan între audiență și miri. Pentru a te asigura că totul va fi perfect, vorbește cu cei care se vor ocupa de această activitate, să controleze mai atent debitul de fum eliberat pentru a crea senzația de plutire pe nori. În acest fel, te vei bucura și de un efect mai de durată.
Atenție la podea totuși, deoarece gheața are o temperatura mult mai scăzută decât aerul din încăpere, fapt ce va cauza un condens destul de puternic la nivelul podelei, iar riscul de alunecare este crescut. Nu ne dorim ca după un dans perfect să cădem pe jos.

O altă utilizare a gheții carbonice este  direct în paharele de șampanie. Probabil ați văzut la unele evenimente sau în filme, acele pahare de șampanie, din care ”curge fum” (fumul este de fapt ceață) și care au un efect vizual foarte puternic. Ei bine, acel efect este produs de adăugarea în fiecare pahar de șampanie a unui grăunte de gheață carbonică. După cum am menționat, aceasta nu este toxică, așa că folosirea ei în paharele de șampanie este cât se poate de în siguranță.

Gheața carbonică se poate folosi și în frapierele care însoțesc sticlele de șampanie, producând același efect de ceață, apreciat de către invitați.

Recomandarea CCSound este de această dată în favoarea utilizării gheții carbonice în toate metodele prezentate mai sus, dar mai ales pentru primul dans al tinerilor căsătoriți, cât și în întâmpinarea invitaților dvs.

Ne gasiti si pe Facebook si Instagram!

mire si mireasa dansand cu gheata carbonica

Categories:

Comments are closed